به گزارش هرمزگان امروز، دکتر محمد امید پس از بازدید از منطقه جانوری، نوگین و گیشدان در شرق شهرستان جاسک، با بیان اینکه ایجاد راه ارتباطی مناسب، بهعنوان یکی از دغدغه های جدی معاونت توسعه روستایی مورد توجه قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: انجام عملیات راه سازی و ساخت ابنیه مسیر ۹۹ کیلومتری این مناطق از مرکز بخش لیردف، پرهزینه است و پروسه زمان بری خواهد بود اما پس از نشست با وزارت راه و شهرسازی، تصمیمات ویژه ای در این خصوص اتخاذ خواهد شد.
وی افزود: معاونت توسعه روستایی برای حل کوتاه مدت مشکل مسیر ارتباطی روستاهای کوهستانی منطقه شرق جاسک، نسبت به تأمین و تجهیز ماشین آلات راهدارخانه مستقر در بخش لیردف اقدام خواهیم کرد که اگر در مقطع فعلی و با شروع بارندگی های زمستانه، مسیر ارتباطی این روستاها قطع شد، امکان بازگشایی مسیر در سریع ترین زمان ممکن وجود داشته باد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، گشایش این مسیر را در گام نخست مهم ارزیابی و عنوان کرد: ابنیه مسیر بر اساس برنامه زمان بندی شده و طی برنامه ای که پس از نشست آتی معاونت توسعه روستایی با استاندار هرمزگان، معاونت عمرانی استانداری، نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و با حضور مسئولان مرتبط برگزار خواهد شد، مشخص می شود.
امید، همچنین از برخورداری مردم منطقه جانوری، گیشدان و نوگین از خانه بهداشت خبر داد و گفت: در شورای عالی روستا که هفته آینده برگزار خواهد شد، گزارش این سفر ارائه خواهد شد و منابع لازم برای احداث خانه بهداشت در این منطقه با استفاده از منابع داخلی معاونت توسعه روستایی و جلب کمک خیران تأمین می شود.
وی اضافه کرد: ساخت یک مدرسه از محل اعتبارات توسعه روستایی و دو مدرسه با استفاده از منابع مالی خیران نیز بهزودی در مناطق محروم جاسک از جمله منطقه نوگین و گیشدان شروع می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه فعالیت های عمرانی، رفع محرومیت و گسترش توسعه در منطقه شرق جاسک بیش از آنکه دارای حجم گسترده ای باشد، نیازمند پیگیری برای اجرایی شدن پروژه هاست، گفت: موافقت لازم برای نصب چهار دکل بزرگ تلفن همراه با پیگیری نماینده شرق هرمزگان و مجموعه استانداری اخذ شده و باید مشکلات موجود در مسیر عدم اجرای آن با رایزنی و مداومت در پیگیری ها رفع شود.
امید، تصریح کرد: شاید مردم زیادی در این منطقه ساکن نباشند اما بخش مهمی از جغرافیای کشور با انجام فعالیت های توسعه ای از محرومیت نجات پیدا می کند و آبادانی این منطقه برای ما بسیاراهمیت دارد.
وی با اشاره به نقش اشتغال در ماندگاری جمعیت در روستاها، افزود: کمک های ویژه ای در راستای توسعه اشتغال روستایی با ارائه تسهیلات طرح های اشتغال خرد و با استفاده از تجمیع منابع معاونت توسعه روستایی و اعتبارات استانی به منطقه شرق جاسک اختصاص می یابد.
امید، بیان داشت: از ظرفیت وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی با ایجاد سازه های آبخیرداری به عنوان زیرساخت توسعه اشتغال بخش کشاورزی و تأمین آب این روستاها و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در مسیر رفع محرومیت این مناطق استفاده خواهیم کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، گفت: مهاجرت روستاییان به شهرها که تا قبل از سال ۹۶ با رشد سالانه یک درصد همراه بود، بر سیاست کلی نظام و توجه دولت به اشتغال روستایی، رشد معکوسی داشته و در سال ۹۹ آمار مهاجرت از روستاها به شهرها به صفر رسیده است و به میزان مهاجرتی که از روستاها به شهرها صورت گرفته، مهاجرت از شهرها به روستاها نیز وجود داشته است.
وی با بیان اینکه یه یمن نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه روستاها و مناطق محروم کشور کارهای بسیار بزرگی در کشور انجام شده است، گفت: بر اساس آمارهای بین المللی، جمهوری اسلامی در عرصه توجه به روستاها کارهای بسیار فوق العاده ای انجام داده و این اقدامات مربوط به دولت خاصی نیست، بلکه مربوط به سیاست کلی نظام است که نهضت هایی در ارتباط با عمران روستایی و توجه به مناطق محروم کشور شکل گرفت.
امید با اشاره به توسعه برقرسانی به مناطق روستایی و بهره مندی ۹۷٫۵ درصد خانوارهای کشور از نعمت برق، گفت: هیچ روستای بالای ۲۰ خانوار بدون برق در کشور وجود ندارد و در حال حاضر به دنبال برق دار کردن روستاهای بالای ۵ خانوار هستیم.
وی، برخورداری ۸۵ درصدی روستاهای کشور از راه مناسب و اتصال آن ها به شریان های اصلی کشور، مقاوم سازی و بازسازی ۵۰ درصد خانه های روستایی، اتصال ۸۶ درصد روستاهای کشور به شبکه گاز، اتصال ۹۲٫۵ درصد روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت، بهره مندی ۷۶ درصدی روستاهای کشور از شبکه آبرسانی و آب شرب سالم از جمله اقدامات توسعه ای در بخش های مختلف اعلام کرد و افزود: طی سال ها گذشته علیرغم تجهیز امکانات و همه ظرفیت هایی که به روستا بردیم، به دلیل غفلت از توسعه اشتغال روستایی، شاهد تخلیه بسیاری از روستاهای کشور بودیم اما در سال ۹۶ با تدبیر دولت و با حمایت ویژه مقام معظم رهبری، ۱٫۵میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی و با تجمیع منابع بانکی، ۲۲هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال روستایی تخصیص داده شد.
امید، افزود: با تخصیص این منابع مالی، ۲۰۰هزار فرصت شغلی در روستاها ایجاد شد و بخش کشاروزی، صنایع تبدیلی و گردشگری روستایی رشد فزاینده ای پیدا کرد، بهطوری که آمار ۲۰۰واحد گردشگری روستایی مربوط به قبل از اجرای این طرح، به دوهزار و۵۰۰واحد گردشگری ارتقاء یافت.