به گزارش هرمزگان امروز: دکتر ابراهیم افتخار مدرس این کارگاه گفت: به فرآیندی که در آن سلول ها در شرایط خاص و کنترل شده بیرون از محیط طبیعی خود رشد داده شوند کشت سلول گفته می شود. در کشت سلول می توان با استفاده از اشعه و یا ویروس ها، سلول های نرمال را به سلول سرطانی تبدیل کرد و سپس به بررسی رفتار سلول های سرطانی و مقایسه آنها با سلولهای نرمال پرداخت.
وی افزود: تولید بسیاری از داروهای نوترکیب جدید و آنتی بادهای مونوکلونال فقط در کشت سلول مقدور است؛ همچنین بسیاری از کارهای تحقیقاتی که انجام آنها بر روی حیوانات آزمایشگاهی مشکل و غیر ممکن یا از نظر اخلاق پژوهشی مقدور نیست؛ به راحتی در کشت سلول قابل اجراست.
دکتر افتخار ادامه داد: در این کارگاه به مباحثی نظیر آشنایی با تجهیزات کشت سلول، نحوه استریلیتی مواد و محلول ها، آموزش فریز و دفریز کردن سلولهای نگهداری شده در ازت مایع، آموزش شمارش سلول ها با هموسایتومتر و تعیین درصد سلولهای زنده و مرده با تریپان بلو، آموزش پاساژ دادن سلولهای Adherent و Suspension، آشنایی با انواع آلودگی های میکروبی و قارچی درکشت سلول و راهکارهایی جهت جلوگیری و مقابله با آن اشاره شد.
گروه هدف این کارگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان بودند.