به گزارش هرمزگان امروز و به نقل از خبرگزاری فارس سید محمدرضا حسینی در نشست شورای سلامت شهرستان میناب با تاکید بر ضرورت استفاده از گوشتهای دارای مهر و برچسب دامپزشکی اظهار داشت: گوشتهایی که فاقد مهر و برچسب باشند، به صورت غیرمجاز کشتار شدهاند و سلامت آنها تضمینی ندارد.
وی بیان کرد: گوشت دامهای با منشأ تأمین و کشتار نامعلوم و غیرمجاز، میتواند در فصل گرم سال عامل انتقال بیماریهای کشنده از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: در کشتارگاههای مجاز که نظارت بهداشتی و شرعی روی آنها انجام میشود، لاشهها بعد از ذبح در مرحله پیشسرد قرار میگیرند و ۲۴ ساعت بعد از ذبح در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان میناب ادامه داد: این روش ضامن پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است که در بسیاری از کشتارهای بدون نظارت، این مرحله انجام نمیشود.
وی یادآور شد: هنگام ذبح در کشتارگاه ، وضعیت سلامت دام، قبل و بعد از کشتار از لحاظ وجود بیماریها مورد بررسی دامپزشکان قرار میگیرد و در صورت مشاهده علائم بیماریزا از چرخه کشتار و مصرف حذف میشوند که این مرحله نیز در کشتارهای بدون نظارت و خانگی انجام نمیشود.
حسینی بیان کرد: عدهای با کشتارهای غیرمجاز زمینهساز شیوع بیماریهای خطرناکی از جمله تب کریمه کنگو هستند که برای رفع خطر در این زمینه، هم دامپزشکی نظارتهای خود را دقیقتر انجام میدهد و هم مردم باید از مصرف گوشتهای فاقد مهر و برچسب خودداری کرده و به توصیههای دامپزشکی عمل کنند.
رئیس اداره دامپزشکی نیز در این جاسه با اشاره به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیان کرد: در راستای تضمین سلامت مصرفکنندگان و جلوگیری از شیوع این بیماری کشتارگاه بشرویه به اتاق پیش سرد مجهز شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه این بیماری از طریق گزش کنه و یا تماس خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود اراضی برای از بین بردن کنهها سم پاشی شده و توصیه میشود برای از بین رفتن این بیماری لاشه کشتار به مدت ٢۴ ساعت در اتاق پیش سردکن نگهداری شود
هشدار شیوع تب کریمه کنگو
لینک کوتاه : https://www.hormozganeemrooz.ir/?p=5172