به گزارش هرمزگان امروز: ابراهیم جعفری تختی گفت: اعتبار تخصیص یافته در ۳۳ حوزه به مساحت ۵۷ هزار و ۲۴۲ هکتار جهت اجرای انواع سازه های آبخیزداری از جمله بندها، سدها و خشکه چینها هزینه می شود.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح های آبخیزداری در هرمزگان، افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری در حفظ منابع پایه آب و خاک نقش مهم و تاثیرگذار دارد و به ذخیره نزولات آسمانی، افزایش پوشش گیاهی، کنترل فرسایش خاک و تغذیه آبخوان کمک میکند.
این مقام مسوول گفت: ارتقای سهم مهار آب باران، جلوگیری از شور شدن سیلاب سرشاخههای آب شیرین، تغذیه آب خوانهای زیر زمینی و کمک به تعادل بخشی سفرههای زیر زمینی، تقویت منابع آبی و کمک به پایداری آن در حفظ تولید و اشتغال و احیای عرصههای منابع طبیعی از مهمترین مزایای سازههای آبخیزداری است.
جعفری تختی تصریح کرد: سازههای آبخیزداری شامل سد و بندهای خاکی، سنگی ملاتی و مخزن آبی سامانههای آبگیر باران می باشد که هرمزگان هم اکنون دارای ۸ هزار و ۶۵۱ سازه آبخیزداری به ظرفیت ۴۹۰ میلیون متر مکعب استحصال رواناب و بیش از ۱۱۲ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک است.
آبخیزداری به معنی تغذیه سفره های آب زیرزمینی و افزایش تولید محصول با بهره گیری از دانش و تجربه است که اجرای آن بر توسعه پایدار طبیعت تأثیرهای بسیاری دارد.