در این کنفرانس، دکتر امیر حسابی، فوق تخصص خون و سرطان کودکان و فلوشیپ پیوند مغز استخوان، در خصوص “تب، نوتروپنی و موکوزیت” سخنرانی کرد.
وی با ارائه مباحث علمی و به روز، به بررسی علل، تشخیص و درمان این عوارض در کودکان مبتلا به سرطان، نقص سیستم ایمنی و سایر بیماری های مرتبط پرداخت.
دکتر حسابی در این کنفرانس بیان کرد: در کودکانی که به علت شیمی درمانی یا هر علت دیگر دچار افت سیستم ایمنی می شوند، بایستی ضمن دارو درمانی و رعایت دقیق بهداشت، محیط ایزوله برای کودک فراهم شده و ارتباط زیادی با سایر افراد نداشته باشد. همچنین در این بیماران بایستی مواد غذایی به خوبی شسته، پوست گرفته و پخته شوند و از مصرف میوه جات و سبزیجات با پوست و گوشت ها و تخم مرغ نیم پز خودداری گردد.
دکتر حسابی در رابطه با موکوزیت گفت: موکوزیت به التهاب مخاط گفته می شود که از طریق دهان قابل مشاهده است. بسته به شدت بیماری این علائم می توانند از قرمزی تا زخم های شدید متغیر باشند. در این بیماران بایستی علاوه بر دارو درمانی، رعایت بهداشت دهان و استفاده از دهانشویه مناسب، رژیم غذایی متناسب با شرایط بیمار تنظیم گردد و در صورت عدم امکان مصرف غذا به علت درد و التهاب، حمایت های تغذیه ای لازم صورت گیرد.
علاوه بر دکتر حسابی، سایر سخنرانان این کنفرانس نیز شامل اساتید برجسته مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان بندرعباس بودند.
دکتر مرجان تاری وردی، فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان، در خصوص “عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی”دکتر سعید بذرگری، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، در خصوص “تشخیص و درمان بیماران با رینیت آلرژی” و دکتر مریم محمدیان حکمی، فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان، در خصوص “عفونت های ویروسی و گوارشی در دو سال ابتدایی زندگی و تأثیر کنترل میکروبیوم بر آن” صحبت کردند.
این کنفرانس با استقبال گرم پزشکان متخصص و فوق تخصص اطفال و پزشکان عمومی روبرو شد و فرصتی مغتنم برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه تشخیص و درمان عفونت های ویروسی در کودکان فراهم کرد.
برگزاری کنفرانس و کارگاه های علمی نقش مهمی در ارتقای دانش و آگاهی پزشکان و آشنایی با دانش روز دنیا در این زمینه دارد و به آنان کمک می کند تا به بهترین نحو ممکن به بیماران خود ارائه خدمت کنند.
خبرنگار : مهدیه حاج ملک