حسین عباسنژاد امروز (۲۵ بهمن ماه) در همایش ملی مدیریت، اقتصاد و توسعه دریامحور که در سالن اجتماعات اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان برگزار شد، تبیین مفاهیم و موضوعات مرتبط با اقتصاد دریامحور را امری ضروری دانست و اظهار کرد: ایجاد گفتمان واحد برای جلب مشارکت در تمام سطوح و همافزایی ظرفیتهای موجود برای پیشبرد امور و تحقق اهداف در زمینه اقتصاد دریامحور و تمدن نوین اسلامی اهمیت ویژهای دارد.
او با تاکید بر اینکه ابتدا باید فضا را برای ایجاد هماهنگی و همافزایی ظرفیتها ایجاد کنیم، بیان کرد: یکی از دلایل برگزاری چنین همایشهایی همین امر است که باید در کنار میزگردهای تخصصی و اقدامات پژوهشی مورد تاکید قرار گیرد.
وی با اشاره به موضوع حکمرانی اقیانوسی، گفت: حکمرانی اقیانوسی به مدیریت و تنظیم امور مربوط به اقیانوسنوردی و دریانوردی میپردازد که مسائل محیط زیستی، همکاریهای بینالمللی، حمل و نقل و … در آن میگنجد.
عباسنژاد ادامه داد: اگر در دنیا به یک مدل حکمرانی منظم نرسیم، آسیبهای جبرانناپذیری در فرآیند انجام امور اقتصاد دریایی به دریا و اقیانوسها وارد میشود و مزیتهای دریا را به مرور از بین میبرد. به همین دلیل، تقویت همکاریهای منطقهای از طریق انعقاد تفاهمنامههای دوطرفه برای حفظ محیط زیست، اهمیت ویژهای دارد.
وی ظرفیتسازی فیزیکی را یکی از مولفههای توسعه دریامحور دانست و گفت: توسعه زیرساختهای فیزیکی همواره بهعنوان اولین قدم و اقدام در اجرای برنامهها در کشور شناخته میشود، اما باید آگاه بود که برای رسیدن به اهداف برنامهریزیشده، تقویت ظرفیتهای اجتماعی و ارتقای شاخصهای مرتبط با ظرفیتهای انسانی اهمیت زیادی دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه جذب جمعیت به سمت سواحل و تمرکززدایی از مرکز کشور، یکی از اقداماتی است که در راستای توسعه اقتصاد دریامحور تعریف میشود، افزود: توسعه حمل و نقل ترکیبی از طریق ایجاد شهرهای لجستیکی و بهسازی جادهها و انتقال صنایع آببر به کنار سواحل، از جمله اقداماتی است که در راستای توسعه اقتصاد دریامحور تعریف میشود.
انتهای پیام