جلسه کمیته دانشگاهی ترویج زایمان طبیعی با حضور دکتر کمالی معاون درمان، دکتر صدیق مدیر درمان، دکتر مریم عزیزی مدیر گروه زنان و زایمان، کارشناسان واحد سلامت مادر و کودک معاونت درمان برای روسای بیمارستان های خصوصی و نظامی، به میزبانی معاونت درمان، برگزار شد.
دکتر کمالی گفت: با استناد به ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کلیه دانشگاه ها موظف به کاهش ۵ درصد شاخص سزارین سالانه تا رسیدن به استاندارد جهانی می باشند، در همین راستا طی سال جاری دو جلسه با بیمارستان های خصوصی و نظامی برگزار گردید.در این جلسات دلایل افزایش سزارین کل و سزارین نخست زا در بیمارستانهای مذکور و همچنین راهکارهای کاهش آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر منوچهر کمالی تاکید نمودند: همزمان با افزای کمیت، کیفیت انجام زایمان های طبیعی نیز باید با استفاده از روش های کاهش درد داروئی و غیرداروئی و خدمات مامای همراه افزایش یابد.
وی بیان داشت: مشکلات افزایش سزارین نخست زا در بیمارستانهای خصوصی بیشتر از بیمارستان های دولتی است، در بیمارستانهای دولتی وضعیت سزارین نخست زا کاملاً مشخص است و لازم است به دنبال راهکارهای کاهش سزارین نخست زا باشیم، ترویج زایمان بیدرد، تهیه فیلمهای آموزشی در این راستا و انجام اقدامات کاربردی میتواند مؤثر واقع شود همچنین درصدد ایجاد شرایطی هستیم که زایمان طبیعی امن و به درخواست مادر نیز صورت گیرد.
دکتر کمالی در پایان گفت: بهتر است کیفیت زایمانهای طبیعی را بهجای کمیت آن افزایش دهیم، همکاران معاونت درمان اطلاعات دریافتی را راستی آزمایی کنند و در شیفتها مختلف در بیمارستان حضور پیداکرده و از بیماران در خصوص انتخاب نوع زایمان سؤال کنند تا دقیق مشخص شود، بیماران تمایل به سزارین دارند یا توصیه پزشک است و بتوانیم در مسیر درست برنامهریزی کنیم.
در خصوص طرح ماما همراه طبق دستورالعمل وزارت متبوع، نیاز به نظارت دقیقتر بر نحوه اجرا وجود دارد، برخی فعالیتها را میتوان با اقدامات ساده بهبود بخشید، زایمان بیدرد نیاز به حضور فردی یا انگیزه برای پیگیری امور دارد.
در این جلسه شاخص های سزارین نخست زا به طور جداگانه برای هر بیمارستان توسط کارشناس مسئول مامایی احدی گزارش داده شد و اعضای حاضر در جلسه به بررسی مشکلات و چالش های مربوط به سزارین نخست زا پرداختند.
خبرنگار : مهدیه حاج ملک