به گزارش هرمزگان امروز، دکتر فریدون همتی استاندار هرمزگان در این نشست به تشریح هم افزایی ناشی از الحاق بشاگرد به طرح توسعه منطقه مکران پرداخت و تاثیر این الحاق را در رفع محرومیت و توسعه بشاگرد از یک سو و بهره مندی منطقه مکران از ظرفیت های کم نظیر بشاگرد در تسریع و تسهیل این فرآیند توسعه موثر دانست.
وی آغاز و تداوم جدی توسعه سواحل مکران را منوط به پایه ریزی و استقرار مدل مدیریت و حاکمیتی آن دانست و ساختار متکی بر محوریت استانداری های هرمزگان و سیستان و بلوچستان را مدلی مطلوب و دارای کمترین هزینه و بیشترین فایده معرفی و آن را مورد تأیید و حمایت بسیاری از نخبگان و مدیران عالی ارزیابی و خواستار استقرار سریع تر این شیوه مدیریت و ایجاد تشکیلات متناظر دبیرخانه شورا در استانداری های مرتبط با منطقه مکران برای پیشبرد امر توسعه مکران شد.
استاندار هرمزگان اجرا و تکمیل زیرساخت های مکران را شرط اصلی تحقق چشم انداز و هدف گذاری های صورت گرفته در این فرآیند معرفی و خواستار تدوین و تصویب برنامه مدون زمان بندی شده جهت اجرای زیرساخت های منطقه ساحلی مکران و تعیین وظیفه و نقش برای کنشگران این حوزه گردید.
وی از عزم جدی مدیریت عالی استان هرمزگان برای راه اندازی خطوط پروازی فرودگاه جاسک به عنوان یک عامل تسهیل گر در توسعه شرق هرمزگان خبر داد و با توجه به مذاکرات صورت گرفته از جانب استانداری با شرکت های هواپیمایی اظهار امیدواری نمود به زودی شاهد ازسرگیری منظم پروازهای تهران به مقصد جاسک و بالعکس باشیم.
جهت گیری دولت تبدیل سواحل مکران به یکی از مهمترین کانونهای توسعه کشور است
دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور نیز در این نشست با اشاره به برنامه ریزی و سیاستگذاری جدی دولت برای توسعه سواحل مکران اظهار داشت: باید در روند توسعه، با استفاده از تجربیات گذشته، همه ملاحظات و جوانب نظیر ملاحظات زیست محیطی را در نظر بگیریم تا برنامه های توسعه ای در مناطق ساحلی مکران با تبعات و آثار منفی همراه نباشد.
معاون اول رییس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه به دنبال اجرا و تکمیل پروژه های زیربنایی در مناطق ساحلی مکران هستیم، خاطر نشان کرد: خوشبختانه مقام معظم رهبری با برداشت ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای راه اندازی راه آهن چابهار ـ زاهدان موافقت کردند که وزارت راه و شهرسازی باید این پروژه را با جدیت پیگیری کند.
وی همچنین با بیان اینکه بخش زیادی از مساحت سواحل مکران را اراضی ملی تشکیل می دهد، تصریح کرد: باید از این اراضی با جدیت صیانت شود چرا که ممکن است برخی افراد سودجو با آگاهی از برنامه های دولت برای توسعه سواحل مکران، به دنبال تملک غیرقانونی این اراضی باشند.
دکتر جهانگیری با قدردانی از مطالعات انجام شده و تدوین برنامه ها و پروژه های متعدد برای اجرا در سواحل مکران، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح ها نیازمند سرمایه گذاری های وسیعی است که منابع بودجه نمی تواند پاسخگوی آن باشد بنابراین لازم است کارگروهی با محوریت وزارت امور اقتصادی و دارایی و با عضویت دبیرخانه شورا، وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه های مرتبط تشکیل شود و برای تامین مالی اجرای پروژه های سواحل مکران برنامه ریزی و راهکارهای لازم را تهیه و ارائه کنند.
معاون اول رییس جمهور همچنین از دبیرخانه شورا خواست طرح جامع توسعه سواحل مکران را در اختیار دستگاه های اجرایی ذیربط قرار دهد تا هر یک از دستگاه ها در جریان وظایف و ماموریت های خود قرار گیرد و بر اساس برنامه زمانبندی تعیین شده اقدامات لازم را انجام دهد.
وی تصریح کرد: توسعه مناطق ساحلی مکران یکی از مهترین موضوعات و اولویت های در دست اجرای دولت است اما باید توجه داشته باشیم که این سواحل نباید به صورت افراطگونه توسط صنایع، دستگاه های دولتی و سایر نهادها اشغال شوند بلکه بیشتر این مناطق باید در اختیار مردم باشد و برنامه های توسعه ای از طریق مشارکت مردم و جوامع محلی دنبال شود.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان که ارتباط نزدیکی با مناطق ساحلی مکران دارند، گفت: لازم است دبیرخانه شورا در راستای اجرای هر چه بهتر پروژه های توسعه سواحل مکران، اختیارات مورد نیاز این استان ها را شناسایی کند تا در صورت لزوم دولت این اختیارات را به استانداران تفویض کند.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: جهت گیری دولت توسعه مناطق ساحلی مکران و تبدیل این منطقه به یکی از مهمترین کانون های توسعه کشور است که لازم است همه جوانب و ابعاد مختلف از جمله مسائل زیست محیطی مدنظر قرار گیرد.
در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران هرمزگان و سیستان و بلوچستان حضور داشتند، گزارشی جامع از طرح توسعه سواحل مکران از سوی نماینده دبیرخانه شورا ارائه شد.